Változatok húspácokra

Korábban már említettem, hogy  nagy húsfogyasztók vagyunk. Alig múlik el nap ,hogy ne készítenék valamilyen húsos ételt. Ugyanakkor nem igazán szeretek órákat a konyhában tölteni. Ezért aztán kifejezetten a gyorsan , sokat és finomat elvet követem. Ennek az egyik leggyorsabb és legkényelmesebb módja ha előre bepácolom a húst és később csak annyit veszek elő amennyire szükség van. Az így elkészített hús hamarabb elkészül és nem utolsósorban sokkal finomabb és porhanyósabb.

Sokféle pácot kikísérleteztem már de a legjobban a borsos-ketchupos-mustáros alapú változatot szeretjük. Azért változat,mert kétszer ugyanolyan módon még nem sikerült. Az adagok csak hozzávetőlegesek. Természetesen ha túl pikánsnak találjátok , bátran változtassatok az összetételen. Akkor is finom lesz ha ezt azt kihagytok belőle.

Így készül:

Egy tálkába tegyünk 2-3 evőkanál mustárt , sózzuk , borsozzuk ( én színes borsot használok) , paprikázzuk ( a legjobb a csípős). Szeretjük az őrölt kömény illatát és ízét , szóval az se maradjon ki belőle.  Tehetünk bele zöld fűszereket is. Adjunk hozzá 1-2 kanál csípős ketchupot , 1 teáskanál szójaszószt, 1 kanál balzsamecetet , 1-2 kanál olívaolajat és végül 2 teáskanál barna cukrot . Keverjük alaposan össze . Kész is , lehet vele bevonni a húsokat.  Érdemes este elkészíteni, hogy kellőképpen átjárja a húst.

A képen a pácolt szűzpecsenyét látjátok, még várt rá az “éjszakai töltődés” 🙂 .

“Ronda de finom!!!” 🙂pác

Jó kísérletezést kívánok !!!

 

Ladányi falatok, avagy hogyan lakass jól egy 4-6 tagú családot…

Biztosan Ti is éreztétek úgy, hogy szinte lehetetlen kihívás mindennap valami újat és természetesen finomat tálalni családotok éhes tagjainak , miközben nem volt időtök bevásárolni. A hűtő majdnem üres és csak egy kisebb csirkemell árválkodik benne. Néhány évvel ezelőtt én is ebben a cipőben jártam és azon törtem a fejemet, hogy hogyan fogok kb.30dkg húsból bőséges vacsorát varázsolni.

De minden lehetséges!!!

A videóban megnézhetitek mit sikerült végül készítenem. Azóta a családom egyik kedvenc fogása lett… 🙂

S1340121