Döntés! A sikerhez vezető út első lépcsőfoka…

Sziasztok!

Mai blogomban a döntés és a siker kapcsolatáról szeretnék néhány gondolatot megosztani veletek.

Ha megkérdeznék 10 embert , hogy szerintük mi a  siker, biztos vagyok benne , hogy mindannyian mást mondanának. Van aki számára a pénz , másoknak a hatalom, megint másoknak a boldogság, a szerelem  jelenti a sikert. Ill. azt az elérendő célt, amivel sikeresnek mondhatják magukat. Számomra pl. a kötöttségek nélküli szabad élet elérése jelenti ezt.

Ehhez meg kellett , hogy szülessen bennem az elhatározás, hogy változtatni akarok az eddigi életformámon. Ne mások szabják meg ,hogy életem jelképes hajója merre forduljon , hogy hova tartson , hanem az én kezemben legyen a kormánykerék.

Motivációs szakemberek azt mondják,hogy egyszerűen ragadd meg a kínálkozó alkalmat és vágj bele!

Persze sokunkban él a félelem,hogy ha rosszul döntünk akkor kudarcot vallhatunk. De a rossz döntésről is bebizonyosodhat később , hogy mégis jól döntöttünk. Ha másra nem is , de arra jó, hogy megtanuljuk kezelni a kudarcokat és erőt meríthetünk belőle a továbblépéshez. Egyébként is az egész életünk folyamatos döntéshozatalról szól. Mit vegyek fel reggel, megvegyem az új mobilt, a megfelelő iskolát választom a gyerekemnek, elvállaljam az új megbízatást stb? Tehát tulajdonképpen csak arra kell figyelnünk, hogy minél több jó döntést hozzunk. Olyan ez  mint a biciklizés, minél többször próbálkozol, annál jobban megy.

A sikerhez vezető út egyáltalán nem könnyű, sőt elég rögös. Ismerőseim közül jó néhányan azt mondják, hogy aki sikeres,  jókor volt jó időben. Szerencsés volt. Biztos vannak ilyenek is, de szerintem a sikerük titka az,hogy hoztak egy döntést, mit szeretnének elérni , s azután a kudarcok ellenére is kitartottak. Elkötelezték magukat a döntésük mellett. És persze megkeresték hozzá az eszközt is.

Olvastam az amerikai KFC gyorsétteremlánc alapítójáról , Sanders ezredesről, hogy miután nyugdíjba vonult 65 évesen, alig tudott megélni a nyugdíjából. Viszont szeretett főzőcskézni a barátainak és megfigyelte, hogy nagyon ízlett nekik az ő különleges fűszerezésű sült csirkeszárnya .  Gondolta eladja a receptet az éttermeknek részesedés fejében , s ezért a nyakába vette Amerikát. Több mint ezer helyről utasították el , de kitartott, pedig két éven át a kocsijában élt és sokszor nem volt mit ennie. De az 1009. elutasítás után talált néhány étterem tulajdonost , akiknek megtetszett az ötlete és a világ egyik leggazdagabb emberévé vált.

A siker érdekében nekem is gyakran kell olyan döntést hoznom, amihez nem mindig fűlik a fogam(pl.reggelente korábban kelni, vagy este lemondani a kedvenc sorozatomról, hogy helyette megírjak egy posztot…:) ). De kitartok, mert ott lebeg előttem a busás jutalom , a szabad és anyagilag független élet. Megtaláltam hozzá a megfelelő eszközt is a DXN cég termékeinek köszönhetően, már csak a megfelelő döntések sorozatát kell meghoznom.

A világszerte ismert fizikus, Michio Kaku, is hasonló tapasztalatokról számol be  egy nagyon érdekes kísérlet ill.bizonyítás kapcsán a következő videóban.

Motivációs gondolatok / Célkitűzés 4+1 lépésben

1

1. Tűzz ki célokat! Készíts rövid ,közép,és hosszútávú tervet.
2. Próbáld meg lebontani a végcélból haladva visszafelé,milyen lépéseket kell megvalósítani.Határozd meg a fontosabb részcélok elérésének  mind pontosabb időpontját.A lépések legyenek megvalósíthatóak.Ezt ábrázold naptáron is.Mindig az útra  koncentrálj legnagyobb erővel (hogyan jutsz tovább onnan ahol épp vagy) és ne a végcélra.
3. Néha elemezd az adott helyzetedet egy külső nézőpontból is. (a megtett út  és a terv összevetésével)
-Mi a célom, mit szeretnék elérni? Mi az, amire vágyok?
-Honnan indultam, milyen volt kezdetben ez az adott szituáció?
-Hol tartok most ezen a téren?
-Mik azok, amiben előrébb jutottam a kezdethez képest?
Az alapján, amit most tudok, mik azok, amiken változtathatok ahhoz, hogy tovább haladjak a célom felé? Min tudnék javítani?
4. Amint megvan, hogy mit akarsz, honnan indultál, hol tartasz most, miben fejlődtél, és hogy min tudnál javítani, kezdd el azonnal megvalósítani az ötleteket, amiket leírtál, így képes leszel megteremteni a tisztánlátást, ami rendkívül fontos a folyamatos haladáshoz.
+ 1     Próbáld meg testi,lelki és szellemi egyensúlyodat megteremteni és fenntartani!!!