A kávé illata

A kávé illata…

Korábban említettem, hogy pakolás közben több doboz hagyományos kávéra bukkantam a konyhaszekrény egyik polcán. Miután már csak Ganodermás kávét fogyasztunk, elgondolkodtam azon, hogy mit is kezdjek vele. Aztán egyik nap az egyik közösségi oldalon felfigyeltem egy szuper ötletre.

A kávéfogyasztás dinamikája hasonlatos egy zenekari műéhez. Halkan (piano) indul,azzal, hogy felteszem a vizet forrni . Fokozatosan erősödik( crescendo), ahogy a csészébe öntve átjárja a házat az illata. A forte fortissimo , a tetőpont, amikor átadhatom magam az ízének … és a kávézás decrescendójaként , lezárásaként még egy ideig belengi a lakást a kávé utánozhatatlan illata.

Így aztán nagyon megörültem ,hogy egy egyszerű ötlettel e kellemes illatot még sokáig megőrizhetjük . A hozzávalók pedig minden kávéimádó háztartásában megtalálhatók.

Néhány szem babkávé , egy illatmécses és egy csésze,  amibe az egészet beletehetjük. Ezután már csak az a dolgunk, hogy meggyújtsuk a mécsest és várjuk , hogy a felmelegedett kávészemektől a ház úgy illatozzon , mint egy csésze forró kávé után. 😀

kavemecses