5 +1 érv a Spirulina mellett

Miért fogyaszd a Spirulinát?spirulina

Korábban arról írtam, hogy sokan vagyunk olyanok, akik étrendjéből hiányoznak azok az élelmiszerek , amelyek hozzájárulhatnának az egészségesebb élethez. Ennek számos oka lehet, (nincs idő  beszerezni a hosszú munkaidő után , nem vagyunk tisztában azzal , melyik élelmiszer milyen jótékony hatással bír, nem merünk újat kipróbálni…stb.). De még ha tudatosan is próbáljuk őket beilleszteni a napi étrendünkbe, akkor sem lehetünk biztosak abban , hogy tényleg kifejtik az általunk várt hatásukat. Gondoljunk csak a sok génmódosított élelmiszerre, a termesztés során használt növényvédőszerek alkalmazására – a hírek tele vannak a különböző botrányokkal-, ill. azt sem tudhatjuk milyen körülmények között tárolták azokat.

Emellett az életünk oly mértékben felgyorsult, hogy egyszerűen túl lassúnak és bonyolultnak tűnik megtalálni azt az egyensúlyt amivel elérhetjük a legjobb eredményt. Mint sokan mások, én is inkább a Spirulinát ( zöld alga) választottam. Napi két apró zöld bogyó bekapásával biztosítom a feszített életmódom mellett a szükséges vitamin, ásványi anyag stb bevitelét.

És jól érzem magam!!!

A Spirulina olyan szuper étel”, ami biztosítja a legösszetettebb vitamin és ásványi anyag forrást szervezetünk számára, mert méregtelenít, táplál, lúgosít, feltölti a szervezetet nyomelemekkel, ásványi anyagokkal. Az egyik legjobb nehézfém mágnes táplálék és/vagy étrend-kiegészítő. A legjobb növényi fehérje forrás a maga 65%-al, ami minden más természetes ételnél magasabb. Az alga tökéletes táplálék, a WHO szerint is kiváló étel.

Fogyaszd , hogy fogyhass!

  • Mert gazdag könnyen emészthető  magnéziumban és csökkenti az étvágyadat.  A magnézium hiányának egyik jól ismert tünete az édesség , pl. csokoládé utáni vágyakozás, mivel pl. a jó minőségű csokoládé szintén jelentős mennyiségű magnéziumot tartalmaz. A Spirulina fogyasztása által elmaradhat a testünk égető vágyakozása az édesség után.
  •  Mert megszűnhetnek a hirtelen evéskényszereid. Ugyanis a  Spirulina olajtartalma  lassítja az emésztést és ezzel hozzá járulhat az egyenletesebb vércukor szinthez.
  • Mert elkerülheted a hipoglikémiás éhségérzetet. Jó hír ez a cukorbetegségben szenvedőknek.! A Spirulina magas fehérje tartalma egyenletesebb vércukor szintet eredményezhet.
  • Mert a vitaminhiányból származó éhség nem fog jelentkezni. A vitaminhiányt sokszor éhségként éljük meg. A nyugati ember étrendje jellemzően B-vitamin hiányos, emiatt a hormonrendszerünk tévesen éhségként jelzi számunkra egy vagy pár mikrotápanyag hiányát. A Spirulinával nem haszontalan kalóriákra , hanem hasznos tápanyagra teszünk szert.

Azért fontos megjegyezni a hatás nem azonnal jelentkezik. Egyéntől függően hetek vagy hónapok alatt. Mivel a szokásaink sem egyik napról a másikra alakultak ki, a testünknek is hosszabb időre van szüksége, mire “megszokja”, hogy kevesebb inzulint kell termelnie, mint akkor, amikor finomított szénhidrátokkal bombáztuk.

De fogyasztásával mindenképpen jót teszünk magunknak.

 

Fogyaszd, hogy fokozd az agyi teljesítményedet!

  • Mert jobb lesz tőle a hangulatod, megnyugodnak az idegeid és és egyre jobban emlékszel majd mindenre. A Spirulina hatóanyagai támogatják az agyi aktivitást, így rendszeres fogyasztásával a szellemi kimerültség és a koncentrációs zavarok érezhetően csökkennek. Emiatt gyermekek és fiatalok számára is ideális étrend-kiegészítő.

Fogyaszd, hogy elkerüld a fertőzéseket!

  • Mert a Spirulinában lévő káliumsók megakadályozzák a vírusok behatolását a sejtekbe, a gyulladásokat , segítve ezzel az immunrendszerünket.

 

 Fogyaszd, hogy megőrízhesd bőröd szépségét!

  • Mert a Spirulina cink tartalma ezt is lehetővé teszi számodra.

 

Fogyaszd, hogy erősítsd csontjaidat!

  • Mert a Spirulina segítségével elkerülheted a csontritkulást. A Spirulina koncentrált kalciumforrás és a benne lévő sok magnézium segíti a kalcium beépülését a csontokba.

 

 

+1 érv

 

Fogyaszd, egyszerűen azért mert

ezzel önmagadnak teszel jót!!!

… és adsz esélyt egy hosszabb élethez.
Spirulinatablet_big

vigyazzon_az_egeszsegeremert........