Ganodermás mini pillefánk

Ganodermás mini pillefánkok

Mindenki szereti a fánkot. Nemrégiben rátaláltam egy nagyon gyorsan elkészíthető és finom mini fánk receptre.

Vaníliás cukorba ill. ganodermás kakaóporba forgatva ellenállhatatlan finomságot kapunk. Első alkalommal pillanatok alatt elfogyott . 🙂 Azóta is kedvencünk.

Jó étvágyat!

Linzer, a régi kedvenc

Akik sütnek-főznek , tudják, hogy kedvenc sütikből szinte lehetetlen eleget készíteni. A linzer is ilyen finomság. Ahogy cseperedtek a gyerekeim , egyre többet kellett belőle sütnöm. Ma már az eredeti adag tripláját készítem, hogy elég legyen. Mondhatom, most már régi kedvencnek számít.

A linzert sokan – sokféleképpen készítik . A videóban szereplő receptet édesanyámtól tanultam , és bár kipróbáltam több változatot is , mindig visszatértem az eredetihez.

Nagyon sokáig eláll, bár ez nem igazán jellemző. 🙂 Attól lesz olyan finom, hogy a töltelék mindig családi vállalkozásban készül , a kertben termett gyümölcsökből.

Próbáljátok ki , ha egy bevált receptre vágytok! 😀

Jó étvágyat hozzá!

Lepcsánka, avagy krumplifasírt maradékból

Ha már a maradékokról esik szó, nem hagyhatom ki a maradék krumplipüréből készített hamis lepcsánkát. lepcsánka

Feltuningolva némi fűszerrel , frissen kisütve biztos siker nálunk!!!

Az elkészítése gyerekjáték, hiszen már eleve nem kell a krumpli meghámozásával és főzésével bajlódni. Annyi a dolgunk, hogy egy kis olajon 2 nagy fej felkarikázott vöröshagymát megpirítunk és az előzőleg átmelegített krumplipürébe keverjük. Fűszerezzük őrölt színes borssal és sóval és adjunk hozzá 2 egész tojást. Most annyi lisztet keverjünk bele amennyit felvesz, de még könnyű maradjon a tészta. Serpenyőben hevítsünk olajat a sütéshez és süssük ki a lepcsánkákat. Én evőkanálnyi adagokat szaggatok a sütéshez , így gusztábbak .

Általában már sütés közben elkapkodják a fiúk 🙂 , de ha marad akkor egy kis fűszeres – fokhagymás  mártogatóssal kitűnő gyors vacsora lehet belőle.

Jó étvágyat!

Sajtos puffancs

Minden egér szereti a sajtot!!! 🙂 Mi is!

Miután többen is kértétek a receptjét , gondoltam készítek nektek egy kis videós recept leírást!!!

A sajtos puffancs megállja a helyét nemcsak köretként, de akár önálló fogásként is. Tálaljunk mellé valamilyen finom mártogatóst és már meg is oldottuk a vacsora kérdését.

Jó étvágyat hozzá!!!

Spaghetti a la Ladany

Érik a kertben a rengeteg paradicsom! Itt az ideje a paradicsomos ételeknek.

A paradicsom nemcsak finom zöldség , de nagyon egészséges is!

A kutatások azt mutatják, hogy a paradicsomok tele vannak likopinnel , ami a paradicsom természetes pigmentje . Ráadásul ez egy olyan antioxidáns , ami erősebb mint a C- vitamin és hozzájárulhat az egészségünk megőrzéséhez , a szövetek védelméhez.  Jótékonyan hat a szív- és érrendszer egészséges működésére. Akár a sejtek öregedését is lassíthatja .

Sőt – jó hír a férfiaknak – hozzájárulhat a prosztata egészségéhez! Fogyasszátok bátran!!! Nyersen a leghatásosabb , de a belőle készült ételek is jót tesznek.

Mivel szeretünk új ízeket kipróbálni, a tészta ételek pedig mindig is a kedvenceink közé tartoztak, ideje ,hogy elkészítsük az egyik tipikus olasz kaját, a spaghettit.

Ma ilyen lett!

index3

Ha kedvet kaptok hozzá , próbáljátok ki.

Én így készítem:

Először egy nagyobb serpenyőben olívaolajat hevítek, amin  1 nagy fej apróra vágott vöröshagymát és 4 gerezd zúzott fokhagymát üvegesre pirítok . Hozzáadok kb. 50dkg darált pulyka- vagy sertéshúst . Sütöm 2-3 percig , majd beleteszem a már korábban sűrűre főzött paradicsomot ( minél több annál jobb). De teljesen jó bele a konzerv is . Fűszerezzük sóval , őrölt feketeborssal , 1 púpozott teáskanál bazsalikommal , 1 púpozott teáskanál oregánóval (a zöldfűszerek lehetnek frissek, vagy szárítottak). Néha teszek bele egy csipet chiliport is. Ezután öntsük fel annyi vízzel , hogy épp csak ellepje. Addig főzzük amíg , jó kis sűrű szósz nem lesz belőle.

Közben száraz spagetti tésztát bő , lobogó sós vízben megfőzzük ( tegyünk a főzőlébe egy kanál olajat is) .

Tálaláskor díszítsük reszelt sajttal.

Pizza, ahogy én készítem

S1320113Kedves alaszkai barátainktól kaptam a pizzaszósz receptjét évekkel ezelőtt. A tészta egyszerű kelt tészta, amit kelés után bátran lehet formálni. Azóta a családom ízléséhez igazítottam és igazi családi recept lett belőle. Ajánlom baráti összejövetelekre, kötetlen beszélgetésekhez…

Jó étvágyat hozzá!!!