Máglyarakás egyszerűen

Gondolom nem vagyok egyedül azzal a problémával, hogy mit is kezdjek a ránk száradt kenyérrel és péktermékekkel ( kifli és társai). Engem még úgy neveltek, hogy ételt nem dobunk ki ( zárójelben jegyzem meg ,hogy szokott is bosszantani az , amikor azt látom, hogy pl. az iskolában is a gyerekek csak belekóstolnak az ételbe és jobb esetben viszik vissza, rosszabb esetben eldobják) . Mondjuk mióta a fiúk felnőttek és az étvágyuk is megnőtt nem nagyon termelődik felesleg. Ha viszont ezen ritka esemény bekövetkezik mindig izgalmas kitalálni valami újat a maradékból.

A múltkor hosszú idő óta először nem fogyott el a kifli . Ekkor jutott eszembe,hogy száraz kifliből régen gyakran készítettem máglyarakást.máglyarakásindex

Amikor még kicsik voltak a fiúk , nem nagyon volt időm az eredeti recept szerint bajlódni az elkészítésével -valljuk be az elég időigényes 🙂 – ezért ezt -azt kihagyva belőle , leegyszerűsítettem . Szerintem elég jól sikerült.

A videóban megnézhetitek, hogy készül.

JÓ ÉTVÁGYAT!!!