Spaghetti a la Ladany

Érik a kertben a rengeteg paradicsom! Itt az ideje a paradicsomos ételeknek.

A paradicsom nemcsak finom zöldség , de nagyon egészséges is!

A kutatások azt mutatják, hogy a paradicsomok tele vannak likopinnel , ami a paradicsom természetes pigmentje . Ráadásul ez egy olyan antioxidáns , ami erősebb mint a C- vitamin és hozzájárulhat az egészségünk megőrzéséhez , a szövetek védelméhez.  Jótékonyan hat a szív- és érrendszer egészséges működésére. Akár a sejtek öregedését is lassíthatja .

Sőt – jó hír a férfiaknak – hozzájárulhat a prosztata egészségéhez! Fogyasszátok bátran!!! Nyersen a leghatásosabb , de a belőle készült ételek is jót tesznek.

Mivel szeretünk új ízeket kipróbálni, a tészta ételek pedig mindig is a kedvenceink közé tartoztak, ideje ,hogy elkészítsük az egyik tipikus olasz kaját, a spaghettit.

Ma ilyen lett!

index3

Ha kedvet kaptok hozzá , próbáljátok ki.

Én így készítem:

Először egy nagyobb serpenyőben olívaolajat hevítek, amin  1 nagy fej apróra vágott vöröshagymát és 4 gerezd zúzott fokhagymát üvegesre pirítok . Hozzáadok kb. 50dkg darált pulyka- vagy sertéshúst . Sütöm 2-3 percig , majd beleteszem a már korábban sűrűre főzött paradicsomot ( minél több annál jobb). De teljesen jó bele a konzerv is . Fűszerezzük sóval , őrölt feketeborssal , 1 púpozott teáskanál bazsalikommal , 1 púpozott teáskanál oregánóval (a zöldfűszerek lehetnek frissek, vagy szárítottak). Néha teszek bele egy csipet chiliport is. Ezután öntsük fel annyi vízzel , hogy épp csak ellepje. Addig főzzük amíg , jó kis sűrű szósz nem lesz belőle.

Közben száraz spagetti tésztát bő , lobogó sós vízben megfőzzük ( tegyünk a főzőlébe egy kanál olajat is) .

Tálaláskor díszítsük reszelt sajttal.